Tast d’Analec la romiguera 22 i 23 de Març


ANALEC és un petit celler familiar de recent creació de l’any 2006.Disposen de vinyes pròpies on una petita proporció del raïm es destina als seus propis vins. L’enòleg i copropietari Xavier Figuerola treballa també en la creació del vi “Cap de Barbaria, un vi de la terra de Formentera a les Illes Balears.


El celler està situat en el poble de Nalec (Urgell-Lleida) dins ladenominació d’orígen Costers del Segre i subzona Valls del Riucorb.


Aquest divendres 25 i dissabte 26 de març :

ANALEC La Romiguera. Varietats Ull de llebre 90% i Syrah 10%. Vi negre elaborat a partir dels raïms de la partida de “La Romiguera”, vinya de terrasses centenàries a uns 550m d’alçada sobre el nivell del mar i terrenys calcaris que donen unes produccions properes als 4000 kg/ha. La Subzona Valls del Riucorb es caracteritza per tenir un clima mediterrani d’interior amb uns hiverns molt freds i uns estius càlids però matisats per la presència diària de brisa de sud-Est (Marinada) que suavitza les temperatures a l’estiu (evita temperatures extremadament càlides) i incrementa els nivells d’humitat. Aquest fet, junt amb l’alçada proporciona un període de maduració llarg i lent que ajuda a mantenir els aromes en els vins.


El vi “La Romiguera” reposa uns 12 mesos en barriques noves de roure francès i de 2on any en un 80% i en roure americà la resta. Nota de cata: Color roig cirera de capa lleugera. Aroma fresc de fruita vermella madura però sense excés de notes càlides, fons mineral, cacau fi i floral. En boca es carnós amb una acidesa molt equilibrada, golós amb uns tanins fins.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: