Tast de 3 vins de Torres

Aquest cap de setmana, no tastem ni un ni dos, sino tres vins! Tots elaborats per la família Torres:
Hi esteu convidats avui divendres i demà també. Us esperem!!

Celeste DO Ribera del Duero

Descripció:
Celeste és un vi opulent amb molta fruita, cos i color. I per això Celeste és únic. Com un instant de cel de Ribera del Duero.

Procedència:
A gairebé 900 metres d’altitud es poden acaronar els estels. I jugar a donar forma als núvols. L’aroma del capvespre és més intensa. I la llum del sol reposa sobre la terra amb tota la seva esplendor. A gairebé 900 metres d’altitud neix Celeste, el primer Ribera del Duero de la família Torres.

Gastronomia:
Per les seves característiques tànniques i de fruites és l’acompanyament ideal d’una gran varietat de receptes de carn, inclosos els rostits i la caça menor.
Servir entre 16-17º C.

Nota de tast:
Color cirera picota intens. Nas especiat i intens, amb notes de regalèssia i pebre negre sobre una base de fruita madura (móres i cirera). Entrada en boca molt afruitada, amb tanins madurs, persistent i amb greix.

Salmos DO Priorat

Descripció:
Aquest vi és un homenatge als monjos de la valuosa ordre cartoixa que l’any 1095 van arribar al Priorat on van cultivar la vinya. Al 1835 una multitud violenta va destruir la feina d’una vida i va saquejar la cartoixa, fets que més tard culminarien amb la “Desamortització de Mendizabal”. L’any 1996 la família Torres va iniciar la plantació de vinyes en vessants de pedres llicorella.

Procedència:
La pedra pissarra o també anomenada llicorella crea terrenys pobres i poc fèrtils que contribueixen a un menor vigor de les vinyes, fet que es tradueix en collites de reduïda quantitat però d’alta qualitat. La pedra llicorella té la propietat d’actuar com a reguladora de la temperatura, ja que absorbeix calor durant el dia i n’expulsa durant la nit.

Gastronomia:
Plats de caça i carns roges.
Servir entre 16-18º.

Nota de tast:
Aquest vi de color fosc, recorda la confitura de regalèssia sobre un fons suau d’espècies i torrat, procedent de les barriques de roure francès.

Waltraud DO Penedès

Descripció:
Aquest vi ha esta elaborat amb el fruit de les millors veremes de Riesling, una de les varietats aromàtiques més apreciades, capaç de produir vins com aquest, d’elegància sublim i molt afruitat.

Procedència:
Waltraud Maczassek, de nacionalitat alemanya, va posar arrels al Penedès en contreure matrimoni amb Miguel A. Torres. Va ser per aquest motiu que aquest últim va decidir elaborar un vi en honor seu, amb varietats alemanyes però plantades a l’Alt Penedès.

Gastronomia:
Vi ideal per a les ostres, la llagosta i els mariscs. Insuperable quan acompanya el paté de foie, arrossos de peix, peixos al forn i salses amb taronja.
Servir a 10-12ºC.

Nota de tast:
De color groc molt pàl·lid, exhibeix un perfum molt profund d’elegància singular. El Waltraud es caracteritza pel paladar voluptuós i pel gust alegre i prolongat, en què s’aprecien fines notes florals, d’espècies i de bosc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: