Tast de Viña Siós Negre, Blanc i Rosat

Aquest cap de setmana tastarem de nou els vins de Costers del Sió, de la DO Costers del Segre.

A més, farem una bona promoció, ja que per la compra de 2 ampolles de Viña Siós, te’n regalem una de Blanc o de Rosat de la mateixa marca.
Ara és bon moment per aprofitar, emportan-te una ampolla per beure-la ben fresqueta i així combatre la calor (això si, sempre amb moderació!)
A continuació us adjuntem la fitxa tècnica:

Viña Sios Negre 2008
Criança de tall modern, buscant el caràcter més afruitat. Procedent de les nostres pròpies vinyes, la varietat base d’aquest vi és la Ull de llebre (75%) i la conjuntem amb la varietat Merlot (20%) i la Syrah (5%)
Elaboració
Verema realitzada en funció de l’estat de la vinya, separant varietats i
qualitats de raïm. Es realitzà una poda en verd a l’abril i una aclarida durant l’enverat del raïm. La producció d’aquestes parcel·les no excedeix els 4.500 kg/ha en la Merlot i Syrah i els 5.500-6.000 kg/ha en la Ull de llebre. Al celler els raïms són desrapats, aixafats i portats a dipòsits on es realitza una maceració prefermetativa en fred. Durant la fermentació es controla la temperatura per mantenir les notres de fruita de cada varietat a la vegada que es treballa amb “delestages” i remuntats fins al descubat. Després de la fermentació malolàctica, que es realitza de forma espontània, s’omplenen les bótes de 300 litres de roure francès (83%) i americà (17%), on es mantindrà el vi entre 9 i 10 mesos. Durant
aquests mesos el vi es trasbalsat segons com evolucioni la criança. Formació del coupage final i embotellat. Repòs al boteller completant la seva criança en ampolla.
Anàlisis sensorial
Vista: Atractiu color vermell cirera de capa intensa.
Nas: Destaca una bona conjunció entre les notes primàries de fruita vermella madura compotada, amb un fons de plantes aromàtiques balsàmiques, vegetals (de la pròpia finca) com la farigola, el romaní…, ben integrades amb unes notes terciàries de l’envelliment en fusta. Boca: Entrada suau, amable, resulta sedós, rodó i equilibrat en boca, amb un retrogust intens, afruitat i persistent. Invita a beure.
Maridatge i servei
Perfecte acompanyant per un àpat.
Temperatura de servei entre 16 i 18 ºC, segons el gust i el temps.
Període de consum: aproximadament 3 anys. Fins a finals de 2013.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: