Tast de Cava Raventós i Blanc De Nit

Ja estem a mitjans de Juny i a ArtdeVins comencem un cicle de presentacions de diversos caves de cara a  la revetlla de Sant Joan. Ens centrarem principalment en quatre grans Cellers: Raventós i Blanc, Berdié, Canals Canals i també Duran Gran Reserva.


Raventós i Blanc De Nit 2009
Comencem doncs centrant-nos en el celler Raventós i Blanc, concretament amb el De Nit 2009 un cava fí, elegant i sorprenent. El podreu tastar demà divendres 15 i dissabte 16 a ArtdeVins. Divendres a la tarda gaudirem de la presència de un representant del celler que resoldrà totes les vostres questions. Us esprem!!
Entretant, a continuació, us oferim les fitxes tècniques:

Collita 2009: Comencem l’any agrícola amb grans reserves d’aigua gràcies a la tardor plujosa que ens va deixar el 2008 i l’hivern també plujós del 2009. A mitjans de març començaven a brollar les primeres vinyes de Xarel·lo i vam tenir dues setmanes d’avançament en el cicle respecte el 2008. La brotada va coincidir encara amb un mes de març i abril plujós que ens va fer patir amb atacs primerencs de mildium però després va arribar un mes de maig i juny poc plujós i amb temperatures altes que va permetre un bon creixement vegetatiu, molt sa, perfecte per als treballs en verd. El mes de juliol van ploure 41 L que van ajudar a la continuació del cicle recarregant aquestes reserves que s’anaven consumint. Maig, juny, juliol van començar a pujar les temperatures mitjanes anuals però el mes decisiu va ser Agost, molt sec i molt calorós, sobretot la setmana del 14 al 20 va ser especialment calorosa i va provocar un avanç sobre totes les varietats. Va ser una verema ràpida i molt intensa. 50% Macabeu veremat a partir del 23 d’agost. 25% Xarel·lo veremat a partir del 4 de setembre. 20% Parellada veremat a partir del 15 de setembre. 5% Monastrell veremat a partir del 14 de setembre. 


Vinificació: Verema manual, entrada ràpida i per gravetat al celler. A cada etapa atmosfera controlada amb neu carbònica. Premsat lent a baixes pressions, realitzant un fraccionament de les qualitats del most. Desfangat estàtic a baixes temperatures i primera fermentació en dipòsits inox a temperatura controlada. Assemblatge, segona fermentació en ampolla i criança mínima de 15 mesos en posició de rima. Data de degollament indicada a la contraetiqueta. 191.000 ampolles.
Dades analítiques: 
Grau alcohòlic: 12%
Vol Acidesa: 6,6 gr./l tartàric
pH: 2,97 
Sucres totals: 7,4 gr./l 
Nota de Tast: Un color rosa tènue, pàl · lid i elegant t’atrapa amb sensualitat. Un cava intrigant que demana una recerca aromàtica pausada. El primer aroma és net, pur gairebé cristal · lí, poc a poc es desprenen amb subtilesa aromes cítrics amb records de fruita blanca fresca i un toc de cassís. El nas també desprèn certa cremositat que li aporta complexitat. La sensació neta i directa del nas canvia radicalment en boca on combina una textura suau, voluminosa i afruitada amb una frescor complaent i una bombolla fina. Conduït per un bon equilibri aquest cava de llarg recorregut s’estira fins a acabar amb uns records de fruita fresca molt agradables. Un cava dinàmic i elegant que et demana ser tastat i pudorós per descobrir tota la seva potència i gaudir de la seva textura plena de frescor i sensualitat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: