Tast de Jaspí Maragda
Aquest Cap de Setmana a ArtdeVins, presentem un ví de la DO Montsant, el Jaspí Maragda del Celler Coca i Fitó.
Neix un projecte:
El 2006, els germans Toni (Coca) i Miguel (Fitó), fills d’agricultors de l’Alt Penedès i els que venien el raïm de la seva vinya a productors aliens, decideixen aprofitar els seus recursos propis i es llancen a l’aventura elaboradora per crear vins singulars, diferents, arriscats. Neix així Coca i Fitó, amb Toni Coca al càrrec de la direcció tècnica, tasca a la qual havia dedicat ja part de la seva vida professional en altres cellers de Catalunya, i amb Miguel Coca al capdavant de la prospecció comercial del celler. El 2007 surt al mercat la gamma Jaspi, vins elaborats a partir de raïm comprada a viticultors de la zona i produïda sota les instruccions enològiques de Toni Coca, i que pretenen transmetre noves sensacions, amb preus ajustats i una magnífica relació entre qualitat i preu. El 2009 neix el nou Jaspi Maragda, un negre que recalca encara més el caràcter singular de la signatura. La vinya, de cultiu ecològic i amb una edat dels 15 als 80 anys, se situa a la vall de Falset (en municipis com Marçà, El Masroig, Falset, Capçanes, Guiamets i La Serra d’Almos), en una zona de pobre composició orgànica i clima sec, que aporta mineralitat i concentració en els vins. Cada parcel·la i varietat són elaborades independentment, buscant no alterar la idiosincràsia i singularitat que aporta cada terrer.
Jaspi Maragda 2009
DO Montsant
Varietats: Garnatxa, Carinyena, Cabernet Sauvignon i Syrah
Nota de tast: Profund color grana fosc amb reflexos violacis en el seu rivet. Aromes complexes marcats per notes balsàmiques i de fruites vermelles en licor sobre un fons de cacau i espècies. En boca és càlid, carnós, amb un taní madur, i un final llarg en el qual romanen les grates notes balsàmiques i fruiters apreciades al nas.
Degustació:
Recomanem servir aquest ví a 15-16ºC i obrir-lo una hora abans per gaudir plenament de les característiques d’aquest magnífic ví.
Així doncs, us esperem divendres 25 i dissabte 26 de Maig a ArtdeVins de 10h a 14h i de 17h a 21h on us convidarem a tastar-lo.
Deixa un comentari