Tast de Sinols criança 2008

Avui Divendres 24 i demà dissabte dia 25 de novembre esteu convidats a tastar el vi Sinols criaça de la DO Empordà. A continuació adjuntem la fitxa tècnica:

Sinols és un llinatge d’origen normand del segle X. Defineix les muntanyes de Roses que fan de contrafort al massís del Cap de Creus, des d’on es contemplen les vinyes que donen a aquest vi el seu caràcter.

Tast: la tardor enjoiada, el roig robí intens. Color de cirera madura. Aromes de criança en bóta riques i complexes, concert harmoniós. Ben estructurat, dilatat a la boca amb llarga persistència. Molt ric de tanins, ben integrats. Potent via retronasal.

Gastronomia: bon aliat de la carn treballada, els rostits, els guisats, els estofats, i bon amic dels formatges, curats i semicurats. També convida a descobrir noves i interessants combinacions de la gran varietat de plats de la cuina tradicional empordanesa, com els populars “mar i muntanya”.

Elaboració: calculada proporció de Garnatxa (30%), Carinyena (30%) i Cabernet Sauvignon (40%). Raïm veremat a mà en l’instant òptim de maduresa fenòlica. Els grans són completament separats de la rapa i sagnats en un 2o%. Premaceració a baixa temperatura durant tres dies. Fermentació alcohòlica de 21 dies a una temperatura inferior als 28ºC i fermentació malolàctica. Nou mesos de repòs en bótes de roure americà i francès. Cupatge de les millors bótes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: