Vins de Costers del Sió

Aquest divendres 28 i dissabte 29 tastarem els vins del Celler Costers del Sió. Us esperem!!!
A continuació us adjuntem les fitxes tècniques:

AROCHO

Varietats de raïm:
Ull de llebre (55%), Garnatxa (45%)

Elaboració:
Verema mecànica realitzada a finals del mes de setembre, després d’un càlid estiu. Elaboració realitzada per separat de cada varietat fins al coupage final. Fermentació alcohòlica controlada en dipòsits d’acer inoxidable, treballant el barret i macerant durant una mitjana de 15 dies. Acabada la fermentació malolàcticaes vi es manté durant 4 mesos en bótes de roure francès i americà.

Nota de tast
Color vermell cirera, net i brillant. Bona intensitat aromàtica de fruits vermells, fruita caramel·litzada i dolços tocs especiats. En boca té una entrada suau, un pas agradable i una acidesa ben integrada. Deixa un postgust molt agradable.

VIÑA SIÓS
Descripció
Criança de tall modern, buscant el caràcter més afruitat. Procedent de les nostres pròpies vinyes, la varietat base d’aquest vi és la Ull de llebre (75%) i la conjuntem amb la varietat Merlot (20%) i la Syrah (5%).

Elaboració
Verema realitzada en funció de l’estat de la vinya, separant varietats i qualitats de raïm.
Es realitzà un poda en verd a l’abril i una aclarida quan els grans de raïm començaven a enverar. La producció d’aquestes parcel·les no excedeix els 4.500 kg/ha en la Merlot i la Syrah i els 5.500 – 6.000 kg/ha en la Ull de llebre.
Al celler els raïms són desrapats, aixafats i portats a dipòsits on es realitza una maceració prefermentativa en fred.
Durant la fermentació es controla la temperatura per mantenir les notes de fruita de cada varietat a la vegada que es treballa amb “delestages” i remuntats fins al descubat. Després de la fermentació malolàctica, que es realitza de forma espontània, s’omplenen les bótes de 300 litres de roure francès (83%) i americà (17%), on es mantindrà el vi entre  9 i 10 mesos. Durant aquestes mesos, el vi es trasbalsat segons com evolucioni la criança. Formació del coupage final i embotellat. Repòs al boteller completant la seva criança en ampolla.  

Anàlisis sensorial
– Vista: Atractiu color vermell cirera de capa intensa.
– Nas: Destaca una bona conjunció entre les notes primàries de fruita vermella madura compotada, amb un fons de plantes aromàtiques balsàmiques, vegetals (de la pròpia finca) com la farigola, el romaní…, ben integrades amb unes notes terciàries de l’envelliment en fusta.
– Boca: Entrada suau, amable, resulta sedós, rodó i equilibrat en boca, amb un retrogust intens, afruitat i persistent. Invita a beure.

Maridatge i Servei
Perfecte acompanyant per un àpat.
Temperatura de servei entre 16 i 18 ºC, segons el gust i el temps.
Pot ser necessària una lleu decantació.
Període de consum: aproximadament 3 anys. Fins a finals de 2013.

ALTO SIÓS
Vi que prové de 6 vinyes diferents, rodejades de alzines, amb diferents peus degut a la diversitat del terreny i amb clons varietals diversos per a una major complexitat i expressió. Coupage de varietats complementàries, Syrah (60%) i Ull de llebre (40%). Criança de 14 mesos en roures diferents fonent tanins i obtenint complexitat i elegància.

Elaboració
Es realitzaren podes en verd al mes d’abril i una aclarida quan el raïm estava enverant (juliol), amb la finalitat d’ajustar la producció i la massa vegetativa. La producció mitjana assoleix els 4.000 kg/ha. Verema realitzada només durant les hores mes fresques del dia, entre els dies 9 i 12 de setembre. Es realitzà una segona selecció dels raïms al celler, es desrapa i s’incuba. Abans de fermentar es realitza una maceració en fred. Fermentació i maceració amb “pigeages” i “delestages” diferenciant partides i qualitats. Després del descubat, una partida de Syrah passa a bótes de roure francès Allier, per realitzar la fermentació malolàctica de manera espontània. La resta de les partides de vi la realitzaren en acer inoxidable. Segueix una criança en bótes de roure francès (93%) i americà (7&%) de 300 litres, noves i de primer ús, durant 14 mesos, amb trasbalsos determinats pel tast. Aquest període atorga al vi les característiques de complexitat i elegància. Després es realitzarà el coupage final i passarà a ampolla al juny de 2008, on s’arrodonirà durant un any i mig com a mínim.

Anàlisis sensorial
– Vista: Vermell robí, intens i viu.
– Nas: De marcada personalitat, complex i ric en matisos, on es fonen les notes de fruita madura i del bosc amb el caràcter propi de la criança en bótes de roure.
– Boca: En boca destaquen els seus tanins fins i dolços i una acidesa ben integrada, que fa que sigui voluminós i carnós, a la vegada que suau i elegant, deixant un postgust llarg i persistent.

Maridatge i servei
Perfecte per un àpat. Admet també les postres i pot prendre’s sol, en tertúlia.
Temperatura de servei de 18 ºC.
Es recomana decantar-lo o obrir-lo 15 minuts abans de servir-lo.
Període de consum: aproximadament 6 anys. Fins al 2014.



Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: