Masia Subirana Xarel.lo 2010

Aprofitant que aquesta setmana ha arrivat la calor, tastarem aquest vi blanc elaborat amb un 90% de Xarel.lo i un 10% de Sauvignon blanc. Vi macerat en fred amb la pell del raïm per expressar la tipicitat i complexitat d’aquesta varietat autòctona del Penedès, complementat-la amb un toc de sauvignon per potenciar la intensitat aromàtica.

LES VINYES

Varietats: 90 % Xarel.lo i 10% Sauvignon blanc.

Regió: Denominació d’Origen Penedès.

Subregió: Penedès Central (Xarel.lo) i Superior (Sauvignon blanc).

Clima: mediterrani temperat.

Sòl: de base calcària i poc argilós, amb bona permeabilitat i capacitat de retenció d’aigua. Pobre en matèria orgànica.

Altitud de plantació de les vinyes: 250 metres sobre el nivell del mar.

Pluviometria: 515 l/m2 de mitja anual.

ELABORACIÓ

Collita: recol·lecció manual, amb la finalitat que el raïm arribi sencer a la premsa, a mitjans de setembre.

Premsat del raïm: un cop entrada la verema al celler es separa la rapa dels gotims. Després d’un suau premsat es macera la pellofa amb el most durant unes hores a una temperatura de 10 ºC per extreure totes les aromes de la fruita i compostos fenòlics. Seguidament procedim a sagnar el most (separació del most de la pellofa) per la seva posterior fermentació.

Fermentació del most: a temperatura controlada en dipòsits d’acer inoxidable a 16 ºC.

Producció limitada: 3.250 ampolles.

CARACTERÍSTIQUES ANALÍTIQUES

Acidesa total: 5,60 g/l.

Alcohol: 12,00 % vol.

Extracte sec: 19,5 g/l.

Calories: 65 Kcal en 100 ml.

NOTA DE TAST

De color groc pàl.lid d’alta intensitat aromàtica, amb aromes de fuita blanca madura (pera), fruites tropicals madures (plàtan), flor blanca (flor de taronger) sobre un fons exòtic (fruita de la passió, litxi).

En boca és un vi molt ben estructurat, equilibrat, untuós i fresc, amb postgust llarg i persistent.

MARIDATGE

Recomanat per acompanyar marisc i peix blanc.

TEMPERATURA DE SERVEI

Servir fresc, entre 6 ºC i 8 ºC


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: